Stesslyft

prevencija stresa na radnom mjestu

O projektu

Razdoblje provedbe projekta

od 1.srpnja 2022. do 31.prosinca 2022. godine

Dodatne informacije

EIT Health

Udruga Kako si?

Prvi koraci u prevenciji stresa su edukacija i normalizacija – osiguravanje obrazovnih programa i podrške zdravlju kako bi se prezentizam sveo na minimum.

StressLyft je edukativni tečaj o stresu na radnom mjestu i vještinama oslobađanja od stresa, temeljen na interaktivnom video sadržaju, koji tvrtke pružaju svojim zaposlenicima kako bi spriječile stres vezan uz posao. Sastojat će se od sveobuhvatnih tečajeva koji će pokrivati teme prevencije stresa na poslu, zaštite i promicanja zdravlja.

Sav sadržaj kreirat će stručnjaci zdravstvene psihologije.

StressLyft će biti u web formatu i sadržavat će tekst, multimediju, kvizove, 3D modele i još mnogo toga. Može se koristiti kao samostalni sadržaj kojem se može pristupiti na različitim uređajima ili kao dio LMS-a.

CILJEVI PROJEKTA

Kreiranje edukativnog tečaja o stresu na radnom mjestu i vještinama oslobađanja od stresa, temeljenog na interaktivnom video sadržaju, koji tvrtke pružaju svojim zaposlenicima (radnicima i upravi) kako bi spriječile stres vezan uz posao

  • obrazovanje i normalizacija – osiguravanje obrazovnih programa i podrške zdravlju kako bi se prezentizam sveo na najmanju moguću mjeru
  • tehnološka inovativnost – sadrži različite interaktivne elemente kojima se postiže veća angažiranost i motivacija korisnika, što je važno budući da je za oslobađanje od stresa potrebno stjecanje novih vještina, a ne samo informacija

Stres povezan s radom i radnom okolinom predstavlja jedan od najvećih izazova u području zaštite zdravlja s kojim se suočavaju mnogobrojne organizacije diljem svijta. Stres se negativno odražava na zdravstveno stanje zaposlenika, njihovu učinkovitost i motiviranost, a posljedično tome i na gospodarske ishode.

StressLyft je stoga namijenjen menadžerima i zaposlenicima u svrhu podizanja svijesti o važnosti uklanjanja izvora stresa na radu i smanjivanju izloženosti stresu kako bi stvorili zdravu i motivirajuću radnu okolinu.

hr