Digitalna transformacija – 7 prednosti digitalnog obrazovanja

Digitalna transformacija 7 prednosti digitalnog obrazovanja

Vrijeme čitanja: 6 minuta

Obrazovne platforme poput LMS-a postaju nezaobilazni alati u digitalnom obrazovanju. Učinkovito pretvaraju tradicionalno u digitalno, obogaćujući ga svojim funkcionalnostima i sadržajem.

Digitalni alati pomažu u stvaranju, usvajanju, distribuciji i upravljanju svim aktivnostima vezanim za digitalno obrazovanje, te mogu koristiti i kao nadopuna sadržaju u učionicama. Obrazovne metode je potrebno uskladiti s razvojem i potrebama djece i mladih koji se mijenjaju. Okruženi smo tehnologijom koju treba iskoristiti kako bi sadržaji u nastavi bili jednostavniji, personaliziraniji, interaktivni s multimedijskim elementima i prije svega visokokvalitetni

Takvi sadržaji su zanimljiviji i djeca ih lakše usvajaju i prate. Američka psihologinja za djecu, Angel Hanscom, prezentirala je istraživanje prema kojima se raspon pozornosti djece uvelike smanjio u usporedbi s podacima od prije 30 godina.

Prednosti korištenja LMS-a u obrazovanju

U ovom blogu istražit će se koje su to prednosti korištenja sustava za upravljanje učenjem tj. LMS sustava. LMS sastavni je dio procesa organizacije i provedbe digitalnog obrazovanja, posebice ako imate veliki broj korisnika i puno različitih tema za obradu.

1. jednostavna implemetacija

Svaki član Vašeg tima može pristupiti podacima bilo kad i bilo gdje s obzirom da su pohranjeni na udaljenom poslužitelju (eng. cloud repository). LMS je tehnologija čiji je cilj učiniti život korisnika lakšim i ugodnijim. To je intuitivni alat koji ne zahtjeva obuku ili priručnike. Uključuje korištenje raznih značajki s kojima se do sada možda i niste susretali. Međutim uz malo prakse i tehničku podršku, oni postaju Vaš alat za podizanje edukacije na novu razinu.

Digitalno obrazovanje

2. Bolje uključivanje nastavnika i učenika

Da bi obrazovna institucija uspješno funkcionirala, potreban joj je učinkovit pristup informacijama. Virtualne komponente poput chata i individualnih poduka djeluju kao podrška i kanal komunikacije između edukatora i studenata. Osim toga, studenti jednostavno mogu dodavati i dijeliti svoj rad i projekte s profesorima i kolegama.

3. Bilo kada i bilo gdje

LMS-u je moguće pristupiti s bilo kojeg mjesta s internetskom vezom s bilo kojeg uređaja – računala, pametnog telefona ili tableta. Edukatori se lako povezuju sa svojim studentima kroz virtualnu učionicu. Istovremeno studenti koji su odsutni lako pristupaju sadržaju i vježbama kako bi ostali u toku s nastavom. Pristup pruža optimal viewing and interaction experience – lako čitanje i navigaciju.

4. Uštedite vrijeme

Obrazovne platforme omogućuju potpuno upravljanje svime što se tiče digitalnog obrazovanja, štedeći vrijeme i novac. LMS omogućuje organizaciju i automatizaciju u skladu s potrebama institucije. Time skraćuje vrijeme edukacije s obzirom da online polaznici imaju sve potrebne informacije na jednom mjestu. Također mogu procijeniti svoje razumijevanje sadržaja ispunjavajući kvizove i sudjelujući u interaktivnim scenarijima i simulacijama. 

5. uštedite novac

Prelaskom na digitalno obrazovanje možete uštedjeti novac na nastavnim materijalima iznova koristeći edukacije i sadržaje s novim grupama studenata. U potpunosti uklonite troškove tiskanja materijala od više stotina stranica. Digitalnim pristupom ćete ukloniti potrebu za učionicama, stolovima, pločama i projektorima. Resurse koje uštedite prelaskom na digitalno obrazovanje, preusmjerite na druge stavke.

6. Maksimalna učinkovitost

Mogućnosti personalizacije mogu odgovarati potrebama bilo kojeg obrazovnog centra. Sadržajima poput chata, virtualne učionice, multimedijskim i interaktivnim sadržajima, evaluacijom i izvješćivanjem postiže se maksimalna učinkovitost u radu.

Ovi inovativni sustavi upravljanja učenjem omogućuju izradu, personalizaciju i preuzimanje detaljnih izvješća kako bi pratili napredak studenata.

Digitalno obrazovanje

7. Multimedijsko učenje

Digitalno obrazovanje omogućuje obrazovnim ustanovama stvaranje multimedijskog sadržaja. Sveobuhvatan i praktičan, koristi video, slike, zvuk i tekst koji služe kao izvrsni alati za učenje novih vještina ili informacija. Učenici također mogu komunicirati sa svojim edukatorima i kolegama putem chata, stvarajući suradničko, interaktivno i osobno okruženje za učenje.

ŽELITE BITI EDUKATOR KOJI INSPIRIRA?

Kao edukator se uvijek trudite motivirati Vaše studente i omogućiti im poticajnu okolinu? LMS nije samo virtual space stvoren za učenje, već učenje čine cjelovitijim iskustvom. Olakšava komunikaciju i suradnju, bilo da se radi o studentima i edukatorima ili administratorima i zaposlenicima.  Online and combined solutions poboljšavaju tradicionalne obrazovne metode. Stoga iskoristite LMS za stvaranje  personaliziranih i prilagodljivih lekcija koje studenti vole. 

Digitalno obrazovanje

ZAKLJUČAK

Bez sumnje, platforme za učenje snažan su alat od 360º koji bi sve obrazovne institucije trebale razmotriti kod prelaska na digitalno obrazovanje. Dobrom provedbom mogu postići velike rezultate koji će obrazovanje dignuti na novu razinu kakvu Vaši edukatori i studenti zaslužuju. 

više
članaka

en_GB